Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen?
We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft
u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.
Goudkoorts in Zandvoort: wat is je huis waard tijdens de Formule 1?
bron: NRC
Onder Zandvoorters gaan wilde verhalen over dure overnachtingen bij de Formule 1. Veel verhuurders laten het even betijen, anderen verhogen hun prijzen met mate.
lees
verder
›
Minerale olie in cosmetica
bron: Infonu
Minerale olie is een bijproduct van de olie-industrie, en is een veelgebruikt ingrediënt cosmetica. Het is echter ook een van de stoffen binnen de cosmetica waar veel discussie over is. Het zou slecht zijn voor huid en haar, huidproblemen verergeren…
lees
verder
›
Geluidsjager Rick Scholte wint Prins Friso Ingenieursprijs
bron: De Ingenieur
Daarbij weet hij industrie en kennisinstituten knap te verenigen’, aldus juryvoorzitter Micaela dos Ramos, directeur van KIVI.
Geluidsoverlast in kaart
Rick Scholte studeerde Elektrotechniek aan de Universiteit Twente.
lees
verder
›
Beleggen in edelmetalen: palladium
bron: Infonu
Goud, zilver, koper, platina: allemaal edelmetalen die bij vrijwel iedereen bekend zijn. Echter wordt palladium vaak vergeten, een edelmetaal dat onder het grote publiek vrij onbekend is. Vreemd, aangezien palladium behoorlijk vaak gebruikt en toegep…
lees
verder
›
Technologie is de demonisering voorbij
bron: de Volkskrant
Hoe is het zo gekomen dat we in Nederland niet veel op hebben met techniek en vrouwen al helemaal niet.... Bij half Nederland gaan de luiken dicht zodra het woord techniek valt. Waarom is het iets voor mannen, vooral voor 'nerds', en niets voor vrouwen? Waarom studeren vrouwen overal in de wereld techniek maar hebben ze hier last van onlogische dameshersenen? Wat is techniek eigenlijk: een fabriek …
lees
verder
›
Bekende Joden: Nederlanders en buitenlanders
bron: Infonu
Bekende Joodse Nederlanders en buitenlanders. Zowel Joden als niet-Joden willen vaak graag weten wie Joods is. Ze hebben daarvoor verschillende redenen. Voor Joden zelf geldt dat Joden bij het Joodse volk horen. De Tweede Wereldoorlog speelt een bela…
lees
verder
›
Gouden Eeuw en de kunst
bron: Infonu
De Gouden Eeuw (1602 - 1702) was een tijd van economische bloei waarvan vooral de stedelijke burgerij profiteerde. Rijke kooplieden en regenten, die kapitalen verdienden aan de handel, lieten schitterende huizen bouwen in de Amsterdamse grachtengorde…
lees
verder
›
Vanuit Sliedrecht over de wereldzeeën
bron: de Volkskrant
Nederlandse baggerbedrijven zijn wereldwijd toonaangevend. Al sinds de 19de eeuw binden zij de strijd aan met het water. Hun expertise is van Australië tot Afrika gewild. Baggeraars koesteren hun historie. In Sliedrecht is er zelfs een Nationaal Baggermuseum, waar de 'baggerboeren' een even grote heldenstatus hebben als Michiel de Ruyter in Vlissingen en Maarten Tromp in Brielle. Alleen klinken hu …
lees
verder
›
Twistappel in de Narmada
bron: NRC
In veel ontwikkelingslanden is de watervoorziening een steeds nijpender probleem. Netwerk besteedt er vier keer aandacht aan, te beginnen vanavond met India.
lees
verder
›
Gele Rivier verdroogt onder druk van de welvaart
bron: de Volkskrant
Elk jaar sluipen de boeren van Ningxia in donkere nachten langs de politieposten aan de provinciegrens met Binnen-Mongolië. Op de barre steppen speuren ze naar een zeldzame grassoort, facai geheten, die de Chinezen elkaar graag cadeau doen omdat facai in het mandarijns klinkt als 'rijk worden'.... Van onze correspondentToine BerbersYINCHUANMaar dit jaar kregen de Mongoolse herders genoeg van hun b …
lees
verder
›
Lubbers: kansen bedrijfsleven in China beperkt
bron: NRC
SHANGHAI, 16 mei — Premier Lubbers en VNOvoorzitter Van Lede zijn gematigd optimistisch over de kansen van het Nederlandse bedrijfsleven om meer zaken te doen met China.Zij…
lees
verder
›
Bioloog en ingenieur hand in hand tussen de regenwulpen
bron: NRC
Sombere tijden in Nederland. De ene fabriek na de andere sluit de poorten en voetballen en schaatsen kunnen we ook al niet meer. Waarin is dit kleine land nog groot?
lees
verder
›