Teunis (24) werd molenaar: ‘De molen zal altijd mensen blijven aanspreken’
bron: NRC
Nederland heeft nog enkele tientallen beroepsmolenaars, en die worden steeds ouder. Het ambacht kan niet zonder vrijwilligers.
lees verder ›Vraag eenvoudig offertes aan
Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere aanbieders.
Jouw Offerte. Eenvoudig een offerte aanvragen bij meerdere aanbieders.
Vind eenvoudig een klokkenmaker bij u in de buurt.
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij meerdere aanbieders
Offertes ontvangen?
Bied uw diensten (of producten) aan in deze rubriek (Klokkenmaker).
De meeste offerteaanvragen komen uit de grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Tilburg, maar er zijn ook al veel offerteverstrekkers die ook actief zijn in de minder stedelijke gebieden zoals Drenthe, Friesland of Groningen.
Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen? We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.
bron: NRC
Nederland heeft nog enkele tientallen beroepsmolenaars, en die worden steeds ouder. Het ambacht kan niet zonder vrijwilligers.
lees verder ›bron: de Volkskrant
Opgenomen in 1974, nooit eerder uitgebracht, nu op cd: elf Nederlandse liederen waarmee Cornelis Vreeswijk de klassieke Zweedse troubadour Bellman eer bewijst. De zoon van een garagist en automonteur uit IJmuiden was 13 toen het gezin naar Stockholm verhuisde. Daar zou hij later met zijn gitaar vanaf 1964 een groot aantal platen maken. Nadat hij in 1987 op zijn 50ste stierf aan leverkanker, werd z …
lees verder ›bron: de Volkskrant
Geen grootse personages bij Carey, wel een intrigerende thematiek . Catherine Gehrig is een technisch vaardige restaurateur, stammend uit een geslacht van klokkenmakers, die werkt op de afdeling Uurwerken van het (fictieve) Swinburne Museum in Londen. Ze is een van de twee vertellers in de nieuwe, twaalfde roman van Peter Carey, De chemie van tranen (The Chemistry of Tears), en op het moment dat h …
lees verder ›bron: NRC
Wat openbaart zich als je een bekend product demonteert? Deze maand een Gerrit Rietveld-fauteuil van Spectrum.
lees verder ›bron: Infonu
Onlangs stuitte ik op een boekje met het interessante verhaal van de erfenis van Haarlemmer Johannes Coelombie. Dit verhaal illustreert wat het resultaat kan zijn wanneer er een effectenportefeuille wordt aangehouden voor de echt lange termijn, namel…
lees verder ›bron: de Volkskrant
De clown Oleg Popov is dood. Mijn vader sprak met bewondering over Popov, hij had hem zien optreden. Iñaki Oñorbe Genovesi schrijft in de necrologie in de Volkskrant dat Popov de zoon van een klokkenmaker was die in de jaren dertig verdween 'omdat een horloge voor dictator Stalin beschadigd bleek te zijn'. Popovs Duitse echtgenote, Gaby Lehmann, verklaart het wereldwijde succes van Popov: 'Hij was …
lees verder ›bron: Infonu
Plaatsbepaling op zee was eeuwenlang een groot probleem, omdat zeelieden niet wisten hoe ze hun positie in lengtegraden moesten meten. Talloze schepen vergingen, andere ver-dwaalden of maakten lange omwegen, waarna de bemanning scheurbuik kreeg en st…
lees verder ›bron: de Volkskrant
De Oostenrijkse schrijver Christoph Ransmayr neemt zijn lezers graag mee naar verre oorden en vervlogen tijden. Zijn jongste roman, Cox of het verglijden van de tijd, speelt zich af in het China van de achttiende eeuw, toen het Rijk van het Midden werd geregeerd door keizer Qíanlóng, over wie wordt gezegd dat hij een verwoed verzamelaar van kunstwerken en klokken was. Naast deze almachtige keizer …
lees verder ›bron: Infonu
In Museum De Speelklok te Utrecht is éénmalig tot 28 februari 2011 een unieke verzameling muzikale klokken uit de Verboden Stad ten tijde van de Qing Dynastie te bewonderen. De kostbare, gerestaureerde klokken uit de Verboden Stad zijn een feest voor…
lees verder ›bron: NRC
De abt van het klooster Sint-Albans ontwierp in de dertiende eeuw een uiterst accuraat uurwerk. Historicus John North schreef een boek over de abt en zijn klok.
lees verder ›bron: Infonu
In de middeleeuwen was elke wetenschapsbeoefening onderworpen aan theologische inzichten. De wetenschappelijke ontdekkingen werden alle aan de theologie getoetst en op grond daarvan waar of niet waar bevonden. Na de reformatie krijgen we een tweedeli…
lees verder ›bron: NRC
Lenie Verbrugge-Jagerman (1931-2017) was model. Ze inspireerde veel kunstenaars met haar stevige gestalte
lees verder ›