Bent u op zoek naar handige tips of wilt u inspiratie op doen?
We hebben enkele interessante websites voor u geselecteerd met meer informatie. Heeft
u zelf een leuk artikel, tip dan de redactie.
Bedrijfskantine gaat voortaan La Place heten
bron: de Volkskrant
V & D gaat het restaurantmerk La Place uitbreiden naar de bedrijfscatering. Met OSP, een gespecialiseerde cateraar uit Hoofddorp, is een tienjarig zogeheten franchisecontract afgesloten.... Het warenhuis V & D, dat al jaren te kampen heeft met tegenvallende omzetten, is naarstig op zoek naar een strategie die leidt tot een bijdrage aan de winst van het Vendex KBB-concern. Een van de manieren is he …
lees
verder
›
De vertraagde opmars van de zakelijke adviseurs
bron: NRC
Adviseurs die gespecialiseerd zijn in bedrijfssanering hebben in het huidige economische klimaat geen gebrek aan werk.
lees
verder
›
De Kantine
bron: de Volkskrant
Is het eten op het werk lekkerder geworden, of lijkt dat maar zo? En eten we wel gezond tijdens kantooruren?... Het werkpanel bestaat uit Nico Heukels, manager productontwikkeling van Van Hecke, dat 1300 bedrijfscateraars beheert, Ineke van Dis van de Nederlandse Hartstichting die bedrijven over gezonde voeding adviseert en Ingrid Steenhuis, die binnenkort op het eetgedrag in bedrijfskantines prom …
lees
verder
›
Gedeelde ministeries betalen 560.000 euro voor extra huisvesting
bron: NRC
De ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat delen een gebouw, maar omdat niet alle ambtenaren daar in passen wordt voor tonnen aan externe…
lees
verder
›
Na jaren van beperkingen mogen Nederlandse vissers dit jaar 41.000 ton haring vangen Haringstand Noordzee heeft zich hersteld
bron: NRC
Door onze redacteur FRITS GROENEVELD IJMUIDEN, 23 mei — Onder Nederlandse haringvissers bestaat na jaren van grote zorgen en bedrijfssaneringen weer enig vertrouwen in de…
lees
verder
›
Uitbesteed voor half geld
bron: de Volkskrant
Wie een kijkje neemt op de website www.bierkater.nl, van de cateringmedewerkers van Heineken, ziet daar de pasfoto's van twee directieleden van de brouwer met een balkje voor hun ogen en daaronder de tekst: 'Bovenstaande mensen zijn de oorzaak van een verpeste werksfeer en ongemotiveerd personeel.'.. 'Zo denken wij erover', zegt Han van de Kamp, cateringmedewerker en medebeheerder van de site.Hein …
lees
verder
›
Aan leeg gebouw valt weinig te verdienen
bron: NRC
Schoonmaker, beveiliger en bouwer Facilicom heeft last van de leegstand en de malaise in de bouw. Het bedrijf gooit het nu over een andere boeg: zorg aan huis.
lees
verder
›
Grootste familiebedrijf van het land
bron: de Volkskrant
Het bedrijf dat de zorgtaken voor gemeenten op zich wil nemen, zou je de grote onbekende in Nederland kunnen noemen. Toch zet het per jaar een miljard om. Een schoonmaakbedrijf dat zich inkoopt in huisartsenposten en buurthuizen. Het lijkt een vreemde stap, maar Facilicom heeft een lange traditie van branchevervaging. Na de oprichting als Schiedams schoonmaakbedrijf Gom liep de onderneming keer op …
lees
verder
›
Team A werkt op de zaak, team B thuis
bron: NRC
Bedrijven met een vitale functie stoften deze weken hun rampendraaiboek af. Hoe voorkomen zij uitval van complete teams?
lees
verder
›
Compass group catering
bron: Infonu
Compass Group is de globale leider op het vlak van catering. Ze zijn actief in meer dan 50 landen en hebben ongeveer 386.000 mensen in dienst, die voor een omzet zorgen van rond de 18 miljard euro per jaar. Ze werken onder vier merken of brands, die…
lees
verder
›
Europees Hof steekt stokje voor verhuistruc werkgevers
bron: de Volkskrant
BRUSSEL - Het Europees Hof van Justitie heeft donderdag een uitspraak gedaan die volgens deskundigen grote arbeidsrechtelijke consequenties zal hebben. Bedrijven mogen niet zomaar meer personeel 'verhuizen' om bijvoorbeeld goedkoper uit te zijn, terwijl deze medewerkers hetzelfde werk blijven doen. De zaak werd aangespannen door de 46-jarige kantinemedewerker John Roest uit Leiden, met hulp va …
lees
verder
›
‘Vijftien jaar lang heb ik gezworven’
bron: NRC
Na een succesvolle carrière als kok belandde Dave Molenaar (52) uit Amersfoort op straat. Vijftien jaar zwierf hij, daarna begon hij een cateringbedrijf.
lees
verder
›